perjantai 2. lokakuuta 2009

Ruuminavausraportti: Michael oli hyvässä kunnossa

Michaelin ruuminavausraportista käy ilmi, että hänen käsissään oli pistojälkiä, kasvoissa ja kaulassa arpia ja hänen kulmakarvansa sekä huulensa olivat tatuoitu, mutta hän ei kuitenkaan ollut sairaalloisen laihassa kunnossa, kuten roskalehdet antoivat ymmärtää.

Kuolinsyyntutkijan raportin mukaan Michael oli melko terve 50-vuotias ennen kuolemaansa. Hän painoi noin 61 kg, joka on sopiva suhteessa hänen pituuteensa, joka oli n. 179 cm. Hänen sydämensä oli vahva ja hänen munuaisensa, kuten muutkin tärkeät elimet olivat normaalissa kunnossa.

Silti Michaelilla oli kuitenkin ongelmia terveydessä: niveltulehdusta alaselkärangassa ja joissain sormissa sekä lievää rasvakertymää jalkojen valtimoissa. Vakavimmassa kunnossa olivat hänen keuhkonsa, jotka olivat ruuminavausraportin mukaan kroonisesti tulehtuneet ja niissä oli pienentynyt kapasiteetti, joka saattoi aiheuttaa hänelle hengästystä. Asiakirjojen mukaan keuhkojen kuntoa ei voi kuitenkaan liittää itse kuolemaan.

"Hänen kokonaisvaltainen terveydentila oli hyvä", sanoi Dr. Zeev Kain, joka tutki ruuminavausraporttia. "Tulokset ovat normaalin rajoissa." Kain ei itse ollut mukana ruumiinavauksessa.

Michaelin kuoleman jälkeen heräsi kysymyksiä siitä, olisiko hänen fyysinen kuntonsa kestänyt tulevat comeback -konsertit Lontoossa. Jos hänen keuhkojansa ei oteta lukuun, niin ruuminavausraportista ei ilmennyt muita vakavia ongelmia, jotka olisivat voineet estää Michaelia esiintymästä.

Lähde: msnbc
Suomentanut: © Mindra & Puuris

Ei kommentteja: