sunnuntai 9. elokuuta 2009

Akon muistelee "coolia ja hauskaa" ystäväänsä Michael Jacksonia

Akon on levyttänyt lauluja muutamien musiikin suurtähtien kanssa, mutta suurin ja kirkkain kaikista oli Michael Jackson.

Vuonna 2007 Akon vietti Popin Kuninkaan kanssa aikaa Las Vegasin studioilla, tehden ja levyttäen kappaleita, joiden oli tarkoitus tulla Jacksonin comeback-albumille. Lähes kolme vuotta myöhemmin, vain kaksi noista kappaleista on ilmestynyt: Jacksonin Thriller-albumin 25-vuotisjuhlajulkaisulla ilmestynyt remix-versio laulusta "Wanna Be Startin' Somethin'" ja Claude Kellyn tekemä "Hold My Hand", jolla Akon ja MJ molemmat esiintyivät.

Jacksonin kesäkuisen kuoleman jälkeen muut kappaleet saattavat nähdä myös päivänvalon, kuka ties. Akon kertoi heidän levyttäneen materiaalia yhdessä Jacksonin kanssa useita päiviä joista suurin osa jäi kuitenkin demoiksi. Akon ei ole huolissaan, vaikka loput kappaleet eivät tulisi ikinä julkaistuksi, sillä Jacksonin kuoleman jälkeen Akon muistelee mieluummin miestä kuin musiikkia.

"Paras muistoni on se päivä, kun me todella tavattiin, koska en odottanut hänen olevan niin cool", Akon kertoi MTV:n "Michael Jackson's Human Nature" -tv-ohjelmassa. "Odotin hänen olevan diiva, jonka kanssa on vaikea tulla toimeen, joka puhuu harvoin ja jolle pitää lähettää viestejä jonkun toisen kautta, tietkö? Sellaisia tarinoita kun kuulee puhuttuvan."

Ennen kuin he äänittivät nuottiakaan, Akonilla oli palaveri Jacksonin kanssa, jonka alku näytti vahvistavan tuottajan pahimman pelon, mutta josta äkkiä tuli elämää mullistava hetki.

"Menin yläkertaan tavatakseni hänet, koputin oveen ja hänen henkivartijansa avasi oven ja sanoi 'Okei, hän odottaa sinua'. Menin sisään, mutta Michael istui sellaisessa pyörivässä toimistotuolissa selkä minuun päin. Kävelin huoneeseen ja henkivartija sanoi 'Hei, Mike, Akon on täällä'. Silloin hän pyörähti ympäri tuolissaan, niin kuin se olisi ollut tarkasti koreografioitu pyörähdys ja mä olin heti että 'voi pojat'", Akon muistelee ja nauraa.

"Mutta heti kun hän kääntyi ympäri, hän nousi ylös ja oli, että 'Yo, mitä jätkä?!' ja mä olin, että 'Mitäs Mike?' ja me paiskattiin kättä ja halattiin. Hän oli, että 'Yo, oon oottanu jo pitkään tapaavani sut, tää on suuri kunnia, kiitos että pääsit tulemaan' ja mä vaan ajattelin, et 'Tietkö, mun pitäs kiittää sua, et ehdit tapaan mua.' Se oli ihan hullua, me vaan istuttiin alas ja alettiin jutella Afrikasta, mun hyväntekeväisyyssäätiöstä, me juteltiin musiikista ja tytöistä. Se päivä oli ihan uskomaton. Hän oli tosi hauska, kertoi vitsejä ja hänestä oli kiva pitää hauskaa", Akon muistelee.



Suomentanut: Piipa
Lähde: MTV

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ajattelin että tiedät varmaan paljon Michaelista &hänen kappaleistaan. Joten, koska multa varmaankin on jotain mennyt aivan ohi, niin osaisitko kertoa, miten on mahdolista, että They Don`t Care About Us:ssa on pätkä "I have wife and two children who love me"? Kappalehan oli jo ENNEN Princeä tai Parisia tai avioliittoa Debbien kanssa..?

Muuten, pidän PALJON blogistasi. Itselleni on oikeasti iso juttu saada lukea MJ-aiheisia uutisia ja juttuja ilman jacko-, nenäleikkaus- tai pedofiiliaiheisia vitsejä. On myös mahtavaa, että onnistut pitämään älyttömät seiska-tyyliset juorut poissa täältä. Joten suuri kiitos! : ))

Mindra kirjoitti...

Heips!

Kiitos mukavasta viestistäsi. :) Hienoa kuulla, että blogista on hyötyä.

Ilmeisesti minultakin on saattanut mennä jotain ohi, koska en ole edes koskaan miettinyt tuota sen suuremmin. Itseasiassa nyt, kun kysyit, niin jäi minuakin mietityttämään, että onko sillä jotain suurempaa merkitystä.

Jos joku osaa täällä vastata, niin kertokaa ihmeessä. Voin foorumilla kysellä, eiköhän sieltä joku osaa vastata. :)

Mindra kirjoitti...

Eipä tuossa kuulemma mitään suurta merkitystä ole, eli Michael ei laula itsestään ainakaan koko biisissä.

Anonyymi kirjoitti...

Okei, kiitos kun vaivauduit selvittämään : D

Mindra kirjoitti...

Foorumilla tuli myös toinen kommentti, jonka mukaan 2 lasta tarkoitti siis Lisa Marien lapsia.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä muuten, se voisikin olla hyvin mahdollista (onhan Lisa Marie muutenkin "läsnä" HIStorylla). No joo, tällaset selkeesti jotakin tarkoittavat lyriikat, joita en kuitenkaan ymmärrä, jää vaan aina kummittelemaan ikävästi ; ))

Mindra kirjoitti...

Nämä on näitä ikuisia mysteerejä. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

: ))