maanantai 6. heinäkuuta 2009

Michaelin viimeiset esiintymisasut

Ystävät taustajoukoissa kertovat Michael Jacksonin olleen parempi kuin koskaan, tähden valmistautuessa viimeiselle This Is It -kiertueelleen. "Hän oli edelleen loistava tanssija," sanoo vaatesuunnittelija Dennis Tompkins, joka työskenteli Michael Bushin kanssa luodakseen ylittämättömän puvuston kiertueelle. Viimeisenä harjoitteluiltanaan Jackson "teki moonwalkin. Kaiken!" kertoo Bush. "Hän veti koko shown kokonaisuudessaan. Hän oli ihan 'Koska lähdemme Lontooseen? Mennään jo. Olen valmis.'" Hän oli myös luovuuden huipussaan. "Olimme työskennelleet Michaelin kanssa 25 vuotta, emmekä olleet koskaan ennen nähneet hänen luovuuttaan tällaisella tasolla," Bush sanoo. "Hämmästelimme, mistä se oikein tuli. Ihoni menee kananlihalle ajatellessani, miltä tämä olisi visuaalisesti näyttänyt." Vaikkakaan esitys ei jatku, Bush ja Tompkins antoivat yksinoikeudella PEOPLE-lehdelle tilaisuuden juuri siihen. Tässä on harvinainen vilkaisu, mitä olisi voitu nähdä. –Charlotte Triggs

1. JÄNNITTÄVÄ TAKKI: Puvustajat Michael Bush ja Dennis Tompkins loivat uudelleen Jacksonin ikoniset asut jokaiselle 26 laululle, jotka hän oli aikeissa esittää. Bush muistelee laulajan kysyneen: "Kuinka voimme viedä ne seuraavalle tasolle?" Ratkaisu? Valokuitua ommeltuna hänen punaiseen "Thriller" -takkiinsa, musiikin tahtiin tapahtuvan yllättävän valoshown aikaansaamiseksi.

2. VANHAT SUOSIKIT: Jackson aikoi käyttää itselleen ominaista kristallihansikasta ja -sukkia, jotka heijastivat valoa — ja varmistivat, että kauempanakin olevat fanit näkisivät hänen tanssinsa. "Hän oli niin innoissaan esiintymisestä," Bush kertoo.

3. SOTILAALLINEN TERVEHDYS: "I Just Can't Stop Loving You" -kappaleen tulkintaa varten Bush ja Tompkins loivat "kurinalaisen, militanttisen" asun.

4. VÖITÄ JA PILLEJÄ: Tompkinsin täytyi varmistua, että asusteet kuten tämä korukivin somistettu vyö, sopivat Jacksonin hennolle 70,5 senttiselle vyötärölle, mutta sanoo, ettei tämän paino ollut koskaan mikään ongelma: "Hän oli vähän pienempi, mutta hän oli aina laiha."

5. MERKITTÄVIÄ TANSSILIIKKEITÄ: Jacksonin uudessa Billie Jean -asussa oli lähes 3,5 kilon edestä Swarovski-kristalleja ja 60 valoa, joten tähti varmisti, että pystyi tekemään pyörähdyksiä ennen sen hyväksymistä. "Tanssi tuli aina ensin, asut olivat toissijaisia," kertoo Bush. "Ja hänen liikkeensä olivat terävämpiä kuin koskaan."

Suomentanut: Blackie
Lähde: People

4 kommenttia:

Salla kirjoitti...

"Vyöt & vihellykset"?! Kääntäjälle hylsy tästä projektista, karmeaa luettavaa näinkin mielenkiintoisesta aiheesta. :(

Mindra kirjoitti...

Uusi yritys, nyt parempi? :)

Blackie kirjoitti...

Mietiskelin tuota "belts and whistles" -käännöstä, että siinä on kuin onkin leikitty "bells and whistles" -sanonnalla, joka taipuu suomeksi "hässäkäksi", sellaiseksi "kaikilla herkuilla" -tyyppiseksi jutuksi :D Sinänsä noi kaikki otsikot oli vaikeita kääntää, kun se merkitys hävisi siinä samalla (esim. "Thriller jacket").

Mindra kirjoitti...

Noh, kyllä se noinkin menee. Kiitos vielä käännöksestä. :)