perjantai 3. heinäkuuta 2009

Jermaine puhuu Michaelista

Jermaine Jackson on Jacksonin perheen ensimmäinen jäsen, joka on valmis istumaan alas ja kertomaan oman tarinansa veljensä Michaelin viimeviikkoisesta traagisesta poismenosta. "Today" -showssa esitetyssä haastattelussa Matt Lauerin kanssa, Jermaine kuvaili omin sanoin hetkeä, jolloin hän sai kuulla supertähti -veljensä kuolemasta.

Hän kertoi saaneensa puhelun äidiltään, Katherinelta, jonka jälkeen hän kiiruhti UCLA Medical Centeriin. Siellä hän tapasi veljensä lapset ja he menivät yhdessä ruumishuoneelle. "Äitini itki ja kertoi hänen kuolleen. Tiedätkö Matt, kuulla äitini sanovan 'Michael on kuollut', tuntea ja kuulla se äänensävy hänen todetessaan oman lapsensa kuolleen... Se on jotain mitä kukaan ei voi koskaan edes kuvitella", hän sanoi.

"Nähdä hänet siinä, elottomana ja hengettömänä, oli erittäin raskasta minulle. Mutta pidin itseni kasassa, koska tiesin hänen sielunsa olevan yhä kanssamme, ja että ruumis oli vain hänen ulkokuorensa", hän jatkoi. "Mutta suutelin hänen otsaansa, ja halasin häntä, kosketin häntä ja sanoin 'Michael, en koskaan jätä sinua. Ja sinä et koskaan jätä minua.'"

"Toivon että se olisin ollut minä", hän lisäsi.

Jacksonin kolmen lapsen, Blanketin, Parisin ja Princen, mukaanottaminen isänsä ruumiin luo oli Jermainen mukaan välttämätöntä, jotta he todella ymmärtäisivät paremmin tapahtuneen. "Tiedän sen olevan raskasta, mutta uskon että se oli heidän parhaakseen", hän sanoi Lauerille, joka kävi tutustumassa laulajan kodissa Neverlandin tilalla. "Olin aluksi sitä vastaan, mutta kuinka muuten heidät olisi saanut ymmärtämään tilanteen?"

Hän kertoi myös äitinsä olevan hyvin kykeneväinen hoitamaan Jacksonin lapsia. "Hän on jatkuvasti heidän kanssaan, hän rakastaa lasten naurua ja itkua ja kaikkea sitä jännitystä.".

Jermaine sanoo "olevansa erittäin loukkaantunut" mikäli huumeilla olisi osuutta Michaelin kuolemaan, kuten mediassa on väitetty. "Michael on ollut aina sellaista vastaan. En väitä huumeidenkäytön olevan oikein, koska sitä se ei ole. Mutta tällä alalla, kaikki se stressi, kaikki asiat joita joudut käymään läpi - aina ei voi tietää mistä ihmiset päätyvät hakemaan turvaa.".

Hän kumosi myös huhut, joissa on väitetty Jacksonin olleen liian heikossa kunnossa suoriutuakseen Lontooseen suunnitellusta 50 konsertin "This Is It" -konserttisarjasta. "Uskon ja tiedän että Mike on erittäin vahva, ei vain sielultaan vaan myös ruumiillisesti", hän sanoi. "Hän on tanssija, eikä hän ei koskaan lopettanut tanssimista, hän oli fyysisesti jo täysin valmistautunut. Hän läpäisi kuntotestit, hän oli vahva; hän oli valmis.".

Mitä tulee lasten hyväksikäyttösyytöksiin joita Michael kohtasi uransa loppupuolella, Jermaine sanoo olleensa aina varma etteivät ne pitäneet paikkaansa, ja jatkoi: "Tiedän hänen olleen tuhatprosenttisesti syytön."

"Michael on Allahin lahja, ja nyt Hän ottaa hänet takaisin. Maailma ei kunnioittanut häntä", Jermaine kertoi. "Maailma ihannoi häntä, ja tietyt ihmiset, tietyt tahot eivät arvostaneet häntä, ja hänen elinaikanaan hän teki hyvää työtä. Hän halusi hyvää kaikille maailman ihmisille. Hän pyrki näkemään ihmisissä hyvää, myös heissä joita muut ihmiset eivät hyvinä pitäneet. Mutta hän halusi muuttaa asioita, ja siihen hän pyrki laulujensa, sanoituksiensa ja tekojensa kautta, käymällä sairaaloissa ja orpokodeissa, yrittämällä löytää hoitokeinoja lapsille, tuomalla valoa ihmisten elämään."

"Mikään ei ole verrattavissa tähän, sillä olemme menettäneet oman veljemme, sankarimme. Koko maailma suree häntä. Me suremme häntä", hän lisäsi. "Hänen faninsa surevat häntä. Se on käsittämätöntä. Uskomatonta."

Suomentaja: Sindly_

Ei kommentteja: