lauantai 11. heinäkuuta 2009

Michael: "Tänne minä kuulun!"

Popin kuningas näytti rakastavan jokaista minuuttia jona hän tanssi.

Osoittaen lamppuihin korkealla lavan yläpuolella Los Angelesin Staples Centerissä hän virnisti leveästi ja julisti voitonriemuisesti: ”Tänne minä kuulun.”

Hän hyrisi tyytyväisyyttään vielä pitäessään taukoa harjoituksista ja jutteli vanhalle kaverilleen, valokuvaaja Kevin Mazurille, 58 – joka tietämättään ikuisti joitain traagillisen laulajan viimehetkistä.

Kevin, ystävä 20 vuoden takaa, sanoo Jacksonin, 50, olleen haltioissaan valmistellessaan spektaakkelimaista This Is It -kiertuettaan

Hänen mukaansa laulaja hypähti lavalla tummanharmaassa puvussa ja päähineessä huutaen: ”Come on – tehdään tästä totta!”

Sitten hän esitti yhden tutuista pyörähdyksistään ennen kuin julisti: ”Tänne minä kuulun.” Kääntyen ystäväänsä päin hän hymyili säteilevästi: ”Aistitko sen Kevin? Miksi, oi miksi olen jättänyt lavan niin pitkäksi aikaa?”

”Olen niin innoissani,” Jackson myönsi esitettyään häikäisevän tulkinnan Smooth Criminalista, jonka hän tanssi valaistun 50 jalan kuvakoosteen edessä.

”Meidän pitää vielä hieman työstää muutamaa laulua, mutta olemme jo lähes valmiita. Tästä kaikessa on kyse. Minusta lavalla.”

Energinen tähti lisäsi: ”Ainoa asia, joka puuttuu ovat fanini, ihmiseni, perheeni – ja he tulevat kyllä.”

”Tiedän, että he tulevat. Olen niin onnellinen tapahtumien kulusta. Aistitko sen! Voitko tuntea sen!”

Kevin katsoi haltioituneena kun Jackson esitti koko puolitoistatuntisen settinsä hieman ennen keskiyötä. Hän lauloi 12 laulua pysähtyen ainoastaan lyhyesti pyyhkiäkseen otsaansa valkoisella pyyhkeellä, joka oli strategisesti sijoitettu lavan reunalle.

Yhdessä vaiheessa Jackson lähetti lentosuukon katsomoon ilmoittaen: ”Tässä olen minä. Todellinen minä. Tunnen olevani niin elossa. Minusta tuntuu että tahdon esiintyä ikuisesti.”

Kevin sanoi: ”Hän oli kuin toiveikas isä astellessaan ylös ja alas lavaa. Hän oli niin keskittynyt.”

”Laulujen välissä hän purskahteli nauruun ja vitsaili tanssijoiden ja ohjaajan kanssa. En ole koskaan nähnyt häntä niin onnellisena.”

”Mutta hänessä oli myös viileää ammattimaisuutta. Hän oli siellä tehdäkseen työnsä ja voi pojat, että hän tekikin sen hyvin.”

Kevinin mukaan kiihkeän setin kohokohdat sisälsivät Jackson Five potpurin, Black or Whiten ja Thrillerin.

Kun Jackson oli lopettanut, hän palasi tyynesti listassa taaksepäin – ja alkoi harjoitella uudestaan lauluja jotka hänestä tarvitsivat parantelua.

Kevin sanoi: ”Michael ja Kenny Ortega (tuottaja) puhuivat Smooth Criminalista ja Michael rakasti savuefektejä, jotka täydensivät laulua.”

”Se oli todella avartavaa niin sanoakseni. He puhuivat jopa fanin poimimisesta yleisön joukosta. Se oli jotain todella erikoista.”

Mutta Kevin sanoo voivansa kertoa, että Jackson nautti eniten vuoden 1984 hitin Thrillerin laulamisesta jälleen kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Harppoessaan savuharsossa tähti napsautti tyynesti sormiaan ja alkoi laulaa kuin olisi levyttänyt laulun vasta eilen. ”Se oli uskomatonta,” Kevin sanoo. ”Michaelista näki, että hän oli todella innoissaan. Heillä oli paljon nukketeatterin työntekijöitä, jotka aiottiin sijoittaa väkijoukkoon ja sekä Michael että Kenny aikoivat käydä joukon myöhemmin läpi ja valita suosikkinsa.”

”Michaelista pystyi näkemään kuinka innoissaan hän oli siitä tietystä laulusta. Sitä oli ilo katsoa.”

”Ainoa asia, jota en nähnyt harjoituksissa, oli kaksi hissinostoa yleisön ylle, joita Michael oli suunnitellut. Se oli todella sensaatiomaista nähtävää.” Kevin kuvasi ensimmäisen kerran Michaelia vuonna 1984 laulajan Victory-kiertueella Pohjois-Amerikassa.

Hän oli sen jälkeen työskennellyt Bad ja Dangerous kiertueilla ja odotti viittäkymmentä This Is It show’ta Lontoon 02-areenalla.

Kevin sanoo, että hän oli täysin tuhottu Jacksonin kuoleman takia – varsinkin kun hän oli vaikuttanut niin elämäniloiselta ja myönteiseltä vain tunteja aiemmin. Hän sanoi: ”Kun hän tuli lavalle, kaikki olivat lumoutuneita.”

”Hänellä oli uskomaton energia. Hän oli iloinen, naurava ja piti hauskaa tanssijoiden kanssa. Hän näytti minun mielestäni samalta vanhalta Michaelilta – siltä, jonka olen tuntenut vuosia ja jota olen kasvanut rakastamaan."

Suomentaja: Julia Kaasonen
Lähde: Mirror.co.uk

Ei kommentteja: