perjantai 3. heinäkuuta 2009

Michael työsti kahta albumia

Michael Jacksonin kuollessa tiedettiin hyvin, että hän oli valmistautumassa viidenkymmenen esiintymisen konserttisarjaan Lontoon O2-areenalla

Asia, jota ei tiedetty niin hyvin – ja jota monet spekuloivat nyt - oli se, millaisia levytyksiä Jackson oli tehnyt viimevuodet. Billboard on saanut selville, että laulaja työskenteli kahden albumin parissa kuolemansa aikaan: yhden pop-saralla, joka teki hänet kuuluisaksi, sekä toisen, joka koostuisi instrumentaalisista klassisista sävellyksistä. Ja samalla kun toiset uskoivat tähden tahtovan palata takaisin 80-luvun loiston päiviin – tai paeta rahaongelmia – ne, jotka työskentelivät hänen kanssaan viime aikoina sanovat, että hän oli motivoitunut faniensa ja lastensa ansiosta.

Jackson työskenteli pop-albumia varten laulunkirjoittaja Claude Kellyn ja Akonin kanssa, joka sanoo että Jackson oli motivoitunut esiintymisten lippurahojen takia. ”Hän sanoi ’Minulla on vielä faneja. He rakastavat minua edelleen. He ovat elossa,” Akon sanoo. ”Hänen lapsensa ovat hänelle tärkein asia, eivätkä koskaan olleet nähneet häntä esiintymässä. Hän yritti luoda mitä ihmeellisimmän show’n lapsilleen.”

Kelly, joka kirjoitti Akonin tuottaman Jackson kappaleen ”Hold My Hand”, joka vuoti julkisuuteen viime vuonna, sanoo ettei Jackson koskaan kadottanut intohimoaan. ”Hän oli popin kuningas, suurin tekijä koskaan, ja yksi asia jota ei koskaan menetetä – jonka tietää joko koko maailma tai vain kymmenen ihmistä – on rakkaus musiikkiin,” Kelly sanoo. ”Asia joka ei koskaan mene pois, eikä koskaan mennyt häneltä ongelmiensa keskellä.”

Säveltäjä David Michael Frank oli työskennellyt Jacksonin kanssa vuoden 1989 TV-tribuutissa Sammy Davis Jr.:lle, oli saanut puhelun tähden assistentilta kaksi kuukautta sitten koskien uutta yhteistyötä. Jackson kutsui Frankin kotiinsa Los Angelesin Holmby Hillsiin, kertoi työskentelevänsä klassisen instrumentaali–albumin parissa ja pyysi apua orkestrointiin.

”Hänellä oli kaksi demoa kahdesta hänen kirjoittamastaan pätkästä, mutta ne eivät olleet valmiita,” Frank sanoo ja lisää olleensa vaikuttunut Jacksonin klassisen musiikin tietoudesta. ”Toiseen niistä hänellä oli koko osio päässään valmiina. Hän ei ollut äänittänyt sitä. Hän hyräili sen minulle istuessani koskettimien edessä ja teimme nuotit – Uskon tekemäni nauhoituksen olevan ainoa kopio tästä musiikista.”

Muutama viikko sitten Jackson soitti ottaakseen selvää kuinka Frank edistyi orkestrointien kanssa. ”Hän mainitsi lisää instrumentaali-musiikkiaan, jota hän halusi levylle, sisältäen yhden jazz-kappaleen,” Frank sanoo. ”Toivon että jonain päivänä hänen perheensä päättää levyttää tämän musiikin kunnianosoituksena ja näyttää maailmalle hänen taiteensa syvyyden.”

Suomentanut: Julia Kaasonen

Ei kommentteja: