sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Viimeinen, yksityinen, esitys

Michael Jackson toteutti vielä viimeisen suurenmoisen laulu- ja tanssiesityksen kuolemaansa edeltävänä iltana.

Vaikkei Jackson ollut noussut kiertuelavoille 12 vuoteen, hän sitoutui harjoittelemaan energisesti ja rutiininomaisesti Lontoon comeback -konserttejaan varten.

Viidestäkymmenestä teknikosta, liikemiehestä ja esiintyjästä koostunut ryhmä seurasi hänen viimeistä harjoitustaan, viimeistä esiintymistään, suljettujen ovien takana Staples Centre -Areenalla Los Angelesissa, joka normaalisti toimii LA Lakers -koripallojoukkueen kotiareenana.

Hän ei juonut vettä tai pitänyt taukoja. Hän vaan siirtyi esityksestä toiseen”, Michaelin kanssa harjoitellut taikuri ja koomikko Ed Alonzo kertoo.

Kyseinen harjoitus oli toinen kahdesta kuluneen viikon harjoituskerrasta. Tiistaina tuotantotiimi oli hieman varuillaan, kun Michael Jackson nousi lavalle Staples -areenalla.

Ennen viime viikonloppua Michael vaikutti jotenkin hauraalta”, yksi tuotantotiimiläinen kommentoi.

Mutta heti kun hän hyppäsi lavalle tanssijoidensa kanssa, jokin hänen olemuksessaan osoitti, että hän todella oli valmis. Hän oli kuin sähköinen.

This is it -konserttikiertueen settilista olisi sisältänyt kappaleet: Bad, Beat It, Billie Jean, Black or White, Don’t Stop ‘Til You Get Enough, Man In The Mirror, Thriller, Wanna Be Starting Something sekä We Are The World.

Michael ei enää yrittänyt säästää energiaansa kohokohtiin, vaan veti harjoitukset täysillä alusta loppuun.

Esitysten välissä ohjaaja Kenny Ortega vaati Michaelia ottamaan rauhallisemmin säästääkseen ääntään, mutta Jackson ei kuunnellut ohjeita.

Hän oli valmistautunut huolella ja nautti itsensä piiskaamisesta”, Ortega toteaa.

Hän oli onnellinen ja me kaikki tunsimme sen.”

Suomentanut: Sad

2 kommenttia:

Sad kirjoitti...

Käännös on tehty aika hätäisesti. Nyt huomaan kohtia, joita olisi voinut muuttaa, mutta eiköhän tuo asiansa aja :)

Kiitos myös omasta puolestani avusta minun blogini puolella. Autan mielelläni sinua myös vastaisuudessa, kunhan vaan aikataulut sallivat.

Mindra kirjoitti...

Ajaa asiansa oikein hyvin, kiitos hyvin paljon avusta & muista, että minäkin autan sinua mielelläni vastaisuudessakin. :)