keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Kenny Ortega on nimetty konserttien ohjaajaksi

Hollywoodin kaduilla käy suhina; Michael Jackson -mania on täydessä vauhdissaan vajaan 9000 kilometrin päässä Lontoon O2-areenasta, paikasta, jossa hän tänä kesänä käynnistää historiallisen 50 konsertin sarjan.

Kenny Ortega, kuuluisa ohjaaja, tuottaja, koreografi ja luova lahjakkuus, tekee kovasti töitä yhteistyössä Michael Jacksonin kanssa suunnittellessaan ja ohjatessaan tulevia This is it –konsertteja. Ortega on aikaisemmin työskennellyt Jacksonin Dangerous- ja HIStory -kiertueilla, jotka ovat olleet kaikkein aikojen näyttävimpiä esityksiä. Viime viikolla tuhannet tanssijat lensivät kaikkialta maailmasta, mm. Japanista, Australiasta, Etelä-Amerikasta ja Euroopasta koe-esiintymisiin. He kaikki tavoittelivat unelmaansa – paikkaa lavalla idolinsa Michael Jacksonin rinnalla.

Vaikka valintaprosessissa tanssijamäärä kaventui tuhansista n. viiteensataan, Los Angelesista tai New Yorkista ei löytynyt tarpeeksi suurta tanssitilaa valintakokeille. Tuottajat päätyivät varaamaan Nokia Theatre L.A. LIVE:sta osan, jossa pidetään vuosittain myös Grammy-palkintojenjakotilaisuus.

Aikoinaan myös Gene Kellyn kanssa yhteistyötä tehneen Ortegan viimeisimpiä mainettaa niittäneitä töitä ovat olleet High School Musical 1, 2, ja 3:n ohjaaminen ja koreografian laatiminen. Ortega on myös tuottanut ja ohjannut Barbara Streisandin Millenium-konserttikiertueen ja hän voitti kaksi Emmy-palkintoa vuoden 2002 Salt Lake Cityn talviolympialaisten aloitus- ja lopetusseremonioiden ohjauksesta ja koreografioista.

Michaelilta vastaanottamastaan puhelusta Ortega kertoo: ”Vastaukseni oli välittömästi, että mikään ei pystyisi pitämään minua poissa. Yhteistyö Michaelin kanssa Dangerous- ja HIStory-kiertueilla olivat kaksi luovinta kokemusta elämässäni. Se, että minut kutsutaan työskentelemään hänen kanssaan uudellen, on unelmieni täyttymys. Michaelin kanssa työskentely on aina aitoa ja täyttä yhteistyökumppanuutta. Hän on luova nero, hän kokoaa alan parhaat asiantuntijat johtamaan tiimiänsä ja sitten hän inspiroi jokaista meistä kiipeämään uusiin paikkoihin, rikkomaan rajoja ja voittamaan uusia haasteita. Hän on sukupolvemme merkittävin artisti ja viihdyttäjä.”

”This Is It” on spektaakkelimainen konserttielämys, joka sisältää ikonisia Jacksonin lauluja ja koreografiaa sekoitettuna uusiin teoksiin. Ortega sanoo: ”Tavoitteemme on luoda show, mikä on enemmän kuin konsertti; teatraalinen musikaali dynaamisella tasapainolla, jossa Jackson esiintyy sekä mahtavissa että intiimeissä puitteissa. Lavastus, koreografia, puvustus, valaistus, tehosteet ja produktio kaikenkaikkiaan on korkeinta laatua ja taiteen rajoja ravistelevaa.” Michael on omistautunut shown jokaiseen yksityiskohtaan ja näkökulmaan ja työskentelee läheisesti luovan ja lahjakkaan tuotantoryhmänsä kanssa. Hän on ”valtavan innoissaan” saadessaan jakaa kesällä Lontoossa lavashownsa satojen tuhansien fanien kanssa.

Ortega jatkaa sanoen ”On kulunut yli vuosikymmen siitä kun työskentelin Michaelin kanssa HIStory-kiertueen parissa. Muutaman viime vuoden aikana olemme keskustelleet ja miettineet jotain uutta projektia. Kun sain soiton ja minut kutsuttiin mukaan näihin konsertteihin, olin vetämässä henkeä muutaman työkeikan välillä. Olin juuri saattanut loppuun High School Musicalin World Press –kiertueen ja olin juuri aloittelemassa uutta elokuvaa. Kun hyväksyin kutsun, minun piti siirtää muutama vuori saadakseni tilaa aikatauluuni, mutta nyt olen innoissani kun voin sanoa, että olen täysillä mukana.”

Tanssijoiden omistautuminen, intohimo, päättäväisyys ja inspiraatio, jonka Jackson on saanut aikaan, tuo ennennäkemätöntä intohimoa lavalle. Michael Jackson, popin kuningas, on vaikuttanut kokonaiseen sukupolveen esiintyjiä musiikkinsa, tanssinsa ja lavaesiintymisiensä kautta vaikuttaen samalla koko taidemuotoon.

Tällä viikolla harjoitukset ovat päässeet täyteen vauhtiin ja mahdoton on muuttunut mahdolliseksi, kun monimutkaisen ja dramaattisen shown yksityiskohtia on alettu kutoa yhteen. Ja kun harjoituksissa tunnelma käy intensiiviseksi ja jännittäväksi käytetään ikivanhaa brittiläistä perinnettä, jonka ryhmä on omaksunut – teetaukoa!

Ortega lisää: ”Menen joka päivä töihin tuntien suurta iloa vain siksi, koska tiedän mitä on odotettavissa. Michael, tiimi ja minä heitämme ilmaan luovan idean ja olemme jo valmiita toteuttamaan sitä, kun Michael sanoo, että nukutaan yön yli. Seuraavana päivänä studiossa hän nostaa rimaa seuraavalle tasolle ja työntää meitä pidemmälle saadakseen vielä parempia tuloksia.” Randy Phillips, AEG Liven puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, kommentoi: ”Näiden esiintymisien ennennäkemätön kysyntä käänsi normaalin julkisen myynnin kulttuuri-ilmiöksi ja työnsi niitä rajoja, joilla mittaamme menestystä. Michael ja Kenny ovat luomassa todellisuuspakoista seikkailua, joka vie yleisön viihdelämykseen, jollaisen voi kuvitella näkevänsä vain unissa tai suuren budjetin elokuvissa. Tämä on täydellinen kahden ainutlaatuisen luovan lahjakkuuden liitto parhaan nykymusiikin repertuaarin kera.”

Lopuksi Ortega sanoo: ”Odotan innolla tulevia luovia päiviä, kun rakennamme ennennäkemättömän Michael Jackson -elämyksen ja lopulta saavumme O2-areenalle – suurenmoiselle ja maailmalliselle tapahtumapaikalle. Olen riemuissani, kun saan olla osa tiimiä, joka tuo Michael Jacksonin, aikamme suurimman viihdyttäjän, takaisin lavalle, valoon ja hänen uskollisten faniensa rakkauden pariin.”

50 konsertin loputtua miljoona fania on todistanut yhtä upeimmista musiikkitapahtumista historiassa. Tämä on viimeinen mahdollisuus nähdä popin kuningas Lontoossa, historiallinen lavashow ja ainutkertainen konserttielämys – todellakin ”this is it!”

Tuotantoryhmä:
Kenny Ortega, tuottaja / ohjaaja
Michael Cotton, tuotantosuunnittelija
Patrick Woodroffe, valaistussuunnittelija

Suomentanut: Puuris
Lähde: The Outside Organisation

Ei kommentteja: