torstai 18. maaliskuuta 2010

Remember The Time

Maaliskuu 2001

"Maaliskuussa sulaa maa,maa,maa..." Olemme saaneet nauttia jo monta päivää kauniista keväisestä auringonpaisteesta. Palataanpas ajassa 9 vuotta taaksepäin ja katsotaan millainen kevät Michaelilla on ollut.

4. maaliskuuta

Michael saapuu Lontooseen kipeällä jalalla. "Kaksi luuta jalastani on murtunut ja se sattuu!", kommentoi laulaja reporttereille Heathrown lentokentällä.

5. maaliskuuta

Michael shoppailee eräässä Lontoon HMW-musakaupassa ystävänsä Macaulay Culkinin kanssa. Kaupan työntekijät kertovat Michaelin olleen erittäin helposti lähestyttävä, hän jakeli nimikirjoituksia ja rupatteli heidän kanssaan.
Michael osallistuu samana päivänä erään kirjan julkaisutapahtumaan ('Confession Of A Rabbi And A Psychic' kirjoittanut Shmuley Boteach ja Uri Geller).

6. maaliskuuta

Yli 20 000 ihmistä odottaa pääsyä Michaelin 'Heal The Kids' -hyväntekeväisyysjärjestön aloitustilaisuuteen Oxford Unioniin (178 vuotta vanha Oxfordin yliopiston väittelyseura), mutta vain muutama sata heistä pääsee sisälle haltioitumaan idolinsa yli 35 minuuttisesta puheesta. Puheessaan Michael käsittelee lasten oikeuksia, joita ovat laulajan mukaan mm. oikeus tulla rakastetuksi ja suojelluksi pyyteettömästi, oikeus saada opiskella niin, ettei tarvitse väistellä luoteja koulussa, sekä oikeus tuntea itsensä suloiseksi (vaikka olisit sen näköinen, että vain äitisi voi rakastaa sinua). Michael puhuu runollisesti, että maailmaan tulisi uusi, yhteinen laulu, jonka sävelin yhdessä parantaisimme maailman ja lasten oloja.
Puhe on kuultavissa kokonaisuudessaan useampana osana Youtubesta. Linkki ensimmäiseen osaan.

7. maaliskuuta

Michael toimii best manina Uri Gellerin juutalaiseen tapaan järjestetyissä vihkivalojen uusintajuhlassa. Geller kertoo valinneen Michaelin "parhaaksi miehekseen", koska "hän on hyvä ystäväni ja halusin hänen kokevan juutalaisen hääjuhlan." Juhlat järjestetään Gellerin kotona.

Myöhemmin samana päivänä yli 3000 erittäin äänekästä ja innokasta MJ-fania kokoontuu Hammersmithin Apollo-teatteriin viettämään Lontoon 10. vuosittaista Michael Jackson -päivää, johon itse sankari saapuu ensimmäistä kertaa livenä paikalle. Yli 100 esiintyjän jälkeen ja Michaelin omien sanojen mukaan "uskomattoman" shown lopussa, hän nousee ruhjeisella jalallaan lavalle ottamaan vastaan 5-minuutin mittaiset seisovat suosionosoitukset. Palkinnon hänelle ojentaa kaikkien maailman MJ-fanien puolesta shown tuottaja Adrian Grant ja yleisölle Michael paljastaa uuden albuminsa tulevan myyntiin parin kuukauden päästä.
Tästä pääset katsomaan videota päivän hysteriasta.

9. maaliskuuta

Michael antaa yksinoikeuden GMTV-televisiokanavalle näyttää 10. MJ-dayssa pitämänsä puheen kanavan aamuohjelmassa. Studiossa on mukana myös Adrian Grant kertomassa yhteistyöstään Michaelin kanssa.

11. maaliskuuta

Recording Industry Association of America (RIAA) sekä The National Endowment for the Arts (NEA) julkaisevat "Vuosisadan laulut" joka koostuu 365 levytyksestä. Michaelin kappaleista listalle pääsee kolme, kahdelta eri aikakaudelta: Rock-kausi (The Rock Era) 1970-1980: 'I Want You Back' ja Kasari (The Eighties) 1980-1990: 'Beat It' ja 'We Are The World'.

15. maaliskuuta

Roomassa (A Rome Appeals Court) kumottiin alemman oikeusasteen päätös vuodelta 1999 tuomita Michael plagioinnista. Vuosia aikaisemmin muusikko Al Bano väitti, että MJ oli ainakin osittain plagioinut 'Will You Be There'-kappaleessa Banon 'I Cigni di Balaka'-laulua.

16. maaliskuuta

Janet Jackson -tribuutti näytetään MTV:llä, jonka yhteydessä esitetään myös Michaelin etukäteen nauhoittama viesti siskolleen: "Janet, olen todella innoissani, että saat kunnianosoituksen tänään. Kukaan muu ei ole ansainnut sitä niin kuin sinä. Olet saavuttanut paljon ja saavutat koko ajan enemmän ja enemmän. Lahjakkuutesi on rajatonta. On ylpeys ja kunnia olla veljesi. I love you."

19. maaliskuuta

Michael saapuu New Yorkiin, Waldorf Astoria -hotelliin, jossa hänet kutsutaan Rock and Roll Hall of Fameen. N'Syncin laulaja Lance Bass [kuvassa vasemmalla], joka saa kunnian kutsua Michael Hall of Fameen, pitää puheen: "Michael on aina ollut ihminen, joka on herättänyt enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Hänestä tuli Hall of Famen historian nuorin nimitetty. Vuonna 1997 hänet nimettiin nuorimmaksi osana bändiä eli Jackson5:sta."

21. maaliskuuta

Israelin pääministeri Ariel Sharon päättää USA:n matkansa tapaamalla Michaelin. Miehet puhuvat, että Michael matkustaisi mahdollisesti seuraavana kesänä Israeliin tapaamaan Sharonia israelilaisen liikemiehen, Benny Shabtainin, kotiin. Nämä kuvat ovat Israelin vierailulta 1. kesäkuuta.

25. maaliskuuta

Michael jakaa kirjoja nuorille Newarkin teatterissa puhuen samalla kovasti lukutaidon puolesta. Tapahtuma lanseerasi samanaikaisesti Michaelin kansainvälistä kirjakerhoa (Michael Jackson International Book Club), joka on osa vastaperustettua Heal The Kids -säätiötä. Tilaisuuden tarkoituksena oli edistää lapsuudenaikaista lukuharrastusta ja rohkaista vanhempia lukemaan enemmän iltasatuja.

26. maaliskuuta

'Planet Jackson' haastattelussa Janet puhuu suurimmasta vaikuttajastaan tanssijana: "Michael on tietysti suurin innoittajani. En kuitenkaan kuvittele tanssivani kuten hän, mutta jos jollain tasolla tanssinkin, niin olemmehan sisarukset ja meissä virtaa sama veri. Olemme myös kasvaneet yhdessä hyvin läheisiksi, . Hän on uskomattoman hyvä tanssija enkä itse koe olevani lähestkään hänen tasolla."

Lähde: The Visual Documentary by Adrian Grant

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana juttu.

Reetta kirjoitti...

Nää on aina avartavia nää "Remember the time"
Kiitos näistä! :)

Päiväkävelyllä kirjoitti...

Upea juttu! Lisää tällaista!

Piipa kirjoitti...

Kiitos palautteesta! :)

Ei pitäisi itse jälkikäteen lukea näitä postauksiaan, sillä koko ajan tulee mieleen että olisin voinut kaivautua syvemmälle ja lisätä vähän tuota ja tuota. Esim. olisin voinut laittaa linkin mm. tuohon plagiointiasiaan, mutta jokainen voi youtubesta etsiä I Cigni di Balaka + Al Bano ja vertailla onko kyseessä mahdollisesti plagiaatti.

Muitakin pikku yksityiskohtia olisin voinut hioa, mutta hienoa jos tämä kelpaa :)