tiistai 16. maaliskuuta 2010

Kaikkien aikojen suurin levytyssopimus tehty

Poplaulaja Michael Jacksonin perikunta on tehnyt musiikkihistorian kaikkien aikojen suurimman levytyssopimuksen. Wall Street Journal -lehden mukaan Sonyn kanssa tehdyn sopimuksen arvo on peräti 250 miljoonaa dollaria, eli noin 180 miljoonaa euroa.

Sopimus kestää seitsemän vuotta, ja sen aikana julkaistaan kymmenen Michael Jackson -albumia, jotka sisältävät sekä uusia että vanhoja kappaleita. Wall Street Journal -lehden mukaan yksi aikaisemmin julkaisemattomia kappaleita sisältävä albumi tulee myyntiin jo ennen tämän vuoden loppua ja toinen kokoelma hieman myöhemmin.

Michael Jacksonin kuoleman jälkeen levy-yhtiö Sony on myynyt laulajan albumeja noin 31 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Lähde: Yle

5 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

...öööö onkohan toi ihan laillista..? tai siis tottakai se on, kun niin tapahtuu, mutta tuntuu vaan vähän jännältä kun laulaja itse on kuollut.. hm, käytännössä en tiedä mitään näistä jutuista eli siis mistä elimistä toi MJ:n perikunta koostuu..??

Anonyymi kirjoitti...

pöh katotaan vaan niin saadaan seuraavat 7 vuotta pelkkiä kokoomalevyjä joihin on tungettu täytteeksi pelkästään pari vaivasta ennen julkasematonta biisiä!

Reetta kirjoitti...

no todellakin, vähän pelottaa mihin se kaikki raha todellisuudessa menee.... haiskahtaa,hmm uusia biisejä ois kiva kuulla, mut etiikan rajoissa..;)

Anonyymi kirjoitti...

Joo itsekin olen varma että saadaan vanhaa tuotantoa eri kombinaatioissa ja mukana aina se 1-2 uutta biisiä faneille syötiksi että ostavat levyjä..

Argh.

Ärsyttävää, vähän rahastuksen makua alkaa olla ilmassa. Ainahan kuolleet vielä tienaa paljon mutta että ihan uusi levysopimus ja 10 levystä niin terve!

Piipa kirjoitti...

Kyllä itsekin valitettavasti epäilen Anonyymin kanssa ihan samaa, että kokoelmia, joihin on ympätty pari uutta biisiä. Kyllä nuo levy-yhtiöt rahastuksen osaa :( Elvis-maailmassa meininki on samanlaista. Miehen kuolemasta on jo 35 vuotta, eikä vieläkään kaikkea tallesssa olevaa materiaalia ole julkaistu. Epävirallisia, huonotasoista bootleg-materiaalia tulee sillon tällön, mutta sitä hyvätasoista, virallista ei. Joku siellä istuu rahojen päällä ja odottaa, että fanien nälkä yltyy. En kyllä ymmärrä miksi niitä pitää pantata, enemmän siitä saisi rahaa kun julkaisis kerralla kunnolla ja laittas hyvän hinnan päälle, fanit ostais varmasti.