lauantai 19. maaliskuuta 2011

Remember The Time

Vihdoin ja viimein on aikaa aloittaa tämän vuoden Remember The Time -sarja, joka sai kannatusta aikaisemmin alkuvuodesta järjestetyssä kyselyssä. Tänä vuonna lähdemme tutkimaan Michaelin uraa aivan ensilevytyksistä asti, jotka vielä osalle lukijoista saattavat olla aivan tuntemattomia.

Ensimmäiset levytykset Michael teki veljineen Steeltown-yhtiölle nimellä The Jackson Five vuonna 1967-68. Moonwalk-kirjassa Michael kertoo isänsä tuoneen kerran kotiin Gordon Keithin tekemiä demoja pojille kuunneltavaksi ja harjoiteltavaksi. Pojilla oli viikko aikaa levyttää niistä oma demonsa, jonka kuultua Keith ihastui poikien esitykseen niin, että lähetti heille lisää lauluja harjoiteltavaksi. Eräänä lauantaiaamuna pojat sitten menivät Keithin studiolle levyttämään ensimmäisen kappaleen ja seuraavina lauantaina jatkettiin. Erään kerran isä-Jacksonkin osallistui kitaransoitollaan mukaan, mutta se jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi, kun isä levytti poikien kanssa. Isommat veljet soittivat levylle itse, mutta mukana olivat myös taustalaulajat sekä torvisektio.

Singlejä julkaistiin Steeltownin kautta ainakin kaksi: Big Boy / You've Changed (josta kuullaan uudelleen levytetty versio Diana Ross Presents The Jackson 5 -albumilla) ja We Don't Have To Be Over 21 (To Fall In Love) / Jam Session.

Kun ensimmäinen kappale Big Boy sitten valmistui ja soitettiin radiossa, eivät naapurit eikä pojat itsekään olleet uskoa levyttäneensä sitä. Levyjä Jackson Five myi keikoillaan ahkerasti ja Atco-yhtiö painoi siitä myös 10 000 kappaleen erän. Levyä myytiin hyvin, muttei se kuitenkaan yltänyt listoille asti. Vuonna 1995 Big Boy julkaistiin Amerikassa cd-sinkkuna.

Big Boy -kappaleesta Michael kertoo Moonwalk-kirjassaan, ettei oikein tajunnut laulun syvintä olemusta, koska oli niin nuori. Laulu kertoo pojasta, joka haluaa rakastua erääseen tyttöön. Laulussa on pätkä "I didn't want to hear fairytales anymore" (en halua kuulla enää satuja), ei Michael osannut ajatella sen toista merkitystä, vaan lauloi vain ne sanat mitä hänelle annettiin.

Eräs Steeltownin entinen työntekijä on kertonut, että Jackson Five olisi levyttänyt Steeltownille kaikkiaan kahdeksan kappaletta, joita jo edellä mainittujen lisäksi ilmeisesti ovat Some Girls Wan Me For Their Lover (aka Michael The Lover), I Found A Love, Take My Heart ja Jackson Man, mutta kahdesta viimeisestä Herra Gordon on ollut eri mieltä.


Lähteet: Moonwalk ja Michael Jackson - For The Record

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoisesta jutusta! Big boy ja Michael the lover ovat omissa kokoelmissanikin ja on todella vaikea ymmärtää, että ikää oli tosiaan vasta 9 vuotta, kun ne levytti...Ihmelapsi totta tosiaan! Ja laulamisen ilo kuuluu läpi, vaikka olisi tietysti suonut muutakin lapsuutta olleen.