tiistai 3. toukokuuta 2011

Lukijoiden aarteet

Lukijoiden aarteet -sarjassa fanit kertovat omista MJ-aarteistaan tai -kohtaamisistaan. Toivomme lisää aarrekertomuksia postattavaksi teiltä kaikilta lukijoilta. Tarkemmat ohjeet löydät TÄÄLTÄ.

Tein tämän t-paidan ala-asteen käsityöntunneilla 5. tai 6. luokalla. Tekniikkana oli painaminen, ja halusin tehdä itselleni ensimmäisen MJ-paitani.

Painamiseen tarvittiin tietysti sabluuna, mutta History-levynkannessa haaleana näkyvä MJ-logo oli liian pieni suoraan kopioitavaksi. Emme omistaneet silloin tietokonetta, joten veljeni tarjoutui suurentamaan logoa käsin (!!!), jonka hän myös tarkasti kirurginveitsellä leikkasi pahviseen sabluunaan. Muistan kuinka käsityönopettaja ja apuopettaja auttoivat minua painamisen kanssa: molemmat painoivat sukkapuikoilla sabluunan ohuita osia kiinni paitaan, jotta väriä ei lipsahtaisi sen alle. Siinä sitä kolmeen pekkaan kieli keskellä suuta painettiin logo paitaan.

Kun logo oli saatu kunnialla valmiiksi, halusin vielä lisätä sen alle omin käsin tekstin "King Of Pop". Noh, se ei ollut hyvä idea. Minulla kun ei ole maailman selkein käsiala, niin tekstistä tuli ihan kamala! Taisin monet itkut vääntää siitä, että menin pilaamaan paidan ja se joutui kaapin perukoille moniksi moniksi vuosiksi. En ikinä kuitenkaan heittänyt sitä pois, ja nyt vuosia vuosia myöhemmin olen löytänyt paidan uudestaan ja se tuntuu todella rakkaalta. Nyt pidän sitä usein koti- ja yöpaitana (se siis mahtuu vieläkin, koska on telttamallinen, silloin ala-asteella se olisi ollut ihan valtava minulle).

Erityisen rakkaan paidasta tekee ajatus siitä, että veljeni halusi auttaa minua suurentamalla logon omin käsin sopivan kokoiseksi ja leikkaamalla sabluunan minulle valmiiksi. Nykyäänhän vastaavan tekeminen tietokoneella on törkeän helppoa! Ja onhan paitaa ollut tekemässä kolme ihmistä, jotta se varmasti onnistuisi hyvin, joten ihan mitättömästä koulutyöstä ei siis ole kyse. Harmittaa vain vieläkin, että menin lisäämään tökerön tekstin, koska olisin muuten silloin jo pitänyt paitaa paaaaaljon. Nyt se kuitenkin on päässyt kovaan käyttöön! :)

Piipa

Toivomme lisää aarteita ja tarinoita niiden takana kuvien kera sähköpostiin

mindra (a) missdamitajo.com

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älä murehdi käsinkirjoitetusta kohdasta! Se on sun oma signature ja merkki siitä että se on käsin väsätty:) Mun mielestä paita on kokonaisuudessaan tosi makee, ja veli oli ihana kun auttoi vaativassa tehtävässä:) Oikeesti, paita on sun tekemä ja yksilöllinen. Oma kädenjälki on paras jälki!

Anonyymi kirjoitti...

Minusta käsin kirjoitettu teksti tekee paidasta hienomman! Logo on niin graafinen ja "täydellinen", että paita olisi jopa vähän tylsä pelkän logon kanssa. Käsin kirjoitettu teksti tuo siihen tunnetta ja tekee siitä ainutlaatuisemman =)

Hieno tarina <3

Piipa kirjoitti...

Voi kiitos! :) Tuostahan on aikaa jo vuooooosia (jotain 14 vuotta), joten nyt ehkä osaan katsastaa paitaa vähän vähemmän kriittisin silmin. ;) Rakas paita se joka tapauksessa on. Vähän jostain saumasta on revennyt, pitänee korjata, kun seuraavan kerran kaivan ompelukoneen kaapista. Veljeäkin muistuttelin tästä paidasta ja hämärä muistikuva hänellä oli, kun näytin kuvan. Hänkin vaikutti liikuttuneelta muistostani :)