torstai 16. syyskuuta 2010

Katherine Jackson vie konserttijärjestäjän oikeuteen

Kesäkuussa 2009 kuolleen pop-tähti Michael Jacksonin äiti Katherine Jackson on haastanut poikansa konserttijärjestäjän AEG Liven oikeuteen. Äidin mukaan järjestäjä laiminlöi lupauksensa huolehtia laulajan terveydestä tämän valmistautuessa paluukonsertteihinsa ja asetti rahansaannin tämän hyvinvoinnin edelle.

AEG Live ja Jackson sopivat, että konserttijärjestäjä huolehtii laulajan terveydestä tämän valmistautuessa Lontoossa pidettäviin konsertteihin. Sopimukseen kuului lääkäri Conrad Murrayn palkkaaminen, joten haasteen mukaan konserttijärjestäjä on vastuussa tämän toimista. Viranomaisten mukaan Jackson kuoli Murrayn antamien lääkkeiden yliannostukseen.

AEG Liven mukaan Jackson ei kuitenkaan koskaan allekirjoittanut sopimusta.

Katherine Jackson syyttää AEG Livea laiminlyönnistä, petoksesta ja sopimusrikkomuksesta. Hän vaatii konserttijärjestäjältä vahingonkorvauksia muun muassa Jacksonin vanhimmalle pojalle aiheutuneista henkisistä vaurioista.

Äidin haaste koskee vain konserttijärjestäjää, ei Jacksonia hoitanutta lääkäriä. Jacksonin isä Joe Jackson haastoi puolestaan kesäkuussa lääkäri Murrayn oikeuteen kuolemantuottamuksesta.

Lähde: YLE Uutiset

Ei kommentteja: