perjantai 5. helmikuuta 2010

Conrad Murray saa syytteen

Lääkäri Conrad Murray, ilmoittautuu Los Angelesin viranomaisille, vahvistaa lääkärin asianajaja. Tämän jälkeen häntä vastaan on mahdollista nostaa syytteet Jacksonin kuolemasta.

Toistaiseksi ei tiedetä, mikä syyte Murrayta odottaa, mutta internetin viihdesivustojen mukaan kyseessä on kuolemantuottamus. Hänen pidättämisestään on neuvoteltu useita päiviä. Asianajajan mukaan yksityiskohtia hiotaan yhä.

Murray, 56, on myöntänyt poliisille antaneensa Jacksonille suonensisäisesti vahvaa nukutuslääkettä propofolia. Hän kertoi kuulusteluissa yrittäneensä ensin muita lääkkeitä tähden nukahtamisvaikeuksiin, mutta Jackson oli vaatinut häneltä kyseistä lääkettä.

Murray on itse kiistänyt tehneensä mitään väärää. Hänen mukaansa Jackson oli saanut propofolia jo muiltakin lääkäreiltä.

Houstonissa vakituisesti asuvan Murrayn kerrotaan saapuneen Los Angelesiin viime viikonloppuna. Hän on valmistautunut oikeudenistuntoon asianajajiensa kanssa.

Lähde: Helsingin sanomat

8 kommenttia:

cassie kirjoitti...

Minulla on paha aavistus tästä kun LAPD ja D.A. ovat jo nyt pilaamassa koko oikeusjutun heti alkuun omalla riidallaan...
Kun ei vain kävisi samalla tavalla kuin OJ tapauksen!!

Tuli mieleen, että hakikohan Murray ihmisiltä viimeisiä sympatian rippeitä kun käväisi Michaelin haudalla keskiviikkona. Mitä mieltä olette? Olivathan he varasmti hyviä ystäviä, mutta tuo käynti olisi pystytty järjestämään erilailla eikä Murrayn olisi tarvinnut istua parkkipaikalla paparazzien edessä koko aikaa....

Anonyymi kirjoitti...

En oikein osaa päättää mitä mieltä tästä olisin. Murray teki toki virheen varmasti lääkkeenannossaan ja ansaitsee rangaistuksensa siitä, mutta en jotenkin osaa kuitenkaan koko syytä Michaelin kuolemasta hänenkään niskoilleen vierittää koska surullinen totuus on, että Michael sai kemikaalitasapainonsa aika sekaisin paljon ennen Murrayn kuvioihin tuloa..

Ei vain ollut lähipiirissä ketään joka olisi oikeasti pakottanut hänet irti lääkkeistä, kauneusleikkauskierteestä yms.

Tosin kun ottaa huomioon minkälaisen elämän Michael Jackson eli, ei vapaata nurkkaa koko maailmassa 5-vuotiaasta eteenpäin ja aina kun astut ulos niin kaaos ympärillä, ihan sama mikä maankolkka kyseessä :(

On mielestäni todellinen ihme ettei oikeasti mennyt pallo aivan sekaisin niinkuin olisi varmasti monella muulla mennyt. Eikä voi kun ihmetellä miten mies jaksoi 45 vuotta suhtautua faneihinsa aina yhtä ihanasti :)

Jossain joskus oli hyvin sanottu että Michael Jacksonista ei pidetä tai olla pitämättä vaan Michaeliin uskotaan tai ollaan uskomatta.

Piipa kirjoitti...

Olen anonyymin kanssa samaa mieltä siitä, ettei Murrayta voida kokonaan syyttää Michaelin kuolemasta: onhan sillä ihmisellä ollut vakava ongelma, jos pelaa noin rankkojen lääkkeiden kanssa. Se miksi annos oli nyt tappava, on ehkä ollut lääkärin syytä, mutten jotenki usko, että Murray haluaisi tappaa maailman kuuluisimman miehen tahallaan, sillä hän tietää kyllä varmasti seuraukset.

Jotain hämärää tässä kyllä on, mutta täytyy myöntää, etten surultani ole jaksanut seurata kamalasti tätä asiaa. En haluaisi, että kuolemaan löytyy syyllinen, sillä silloin surun lisäksi tulee valtava viha ja katkeruus jotain toista ihmistä kohtaan. Se, että kyseessä oli onnettumuus, olisi kaikin puolin helpointa kaikille, vaikka niin julmalta kuulostaa :/

Reetta kirjoitti...

Anonyymin ja Piipan kanssa samaa mieltä.. toisaalta Michael eli niin omassa maailmassaan, ettei hän loppujen lopuksi edes sopinut näihin kuvioihin, ja näin surullisesti kävi, vaikka korvaamattoman paljon maailmalle antoikin. Lähiomaisten olisi tosin pitänyt pystyä irroittamaan Michael nimenomaan lääke- ja kauneusleikkauskierteistä, mutta niitäkään taustoja emme voi täysin tietää tai ymmärtää, koska he kaikki ovat eläneet niin omassa julkisuusmaailmassaan, omine historioineen. Luulen ja toivon, että Michael on tällä hetkellä toisaalta onnellisempi kuin koskaan. Michael, see you in Neverland <3

cassie kirjoitti...

Olette aivan oikeassa, että eihän Murray tahallaan Michaelia tappanut. Mutta hän oli kuitenkin niin 'heikko', että lankesi Michaelin pauloihin.

Se minua vihastuttaa, että Murray oli niin edesvastuuton, että suostui antamaan tuollaisia lääkkeitä sairaalan ulkopuolella. Minua vihastuttaa se, että Murray toimi kuin huumediileri unohtamalla lääkärinetiikan. Minua vihastuttaa myös se, että hän lääkärinä syötti Michaelin lääkeongelmaa.
Yritä sitten keksiä jotain positiivista sanottavaa Murraysta lääkärinä...

Kaikki haluavat syyttää jotakin ihmistä Michaelin kuolemasta ja nyt se on Murray. Olisi voinut olla Klein, mutta hän ei sanojensa mukaan antanut periksi Michaelille.

Helposti sitä alkaa vaan sokeana vihaamaan tätä ns.'murhaajaa' kun toivoo jonkin tuovan Michaelin takaisin. Mutta eihän se niin mene...

Piipa kirjoitti...

Valitettavasti MJ joutui kokemaan Elviksen kohtalon. Hänkin kun sai haltuunsa ns. hevoskuureja joita ei olisi tarvinnut yhdelle ihmiselle niin paljon määrätä. Toki asialle halutaan syyllinen, mutta itseäni ainakin suuresti ahdistaa ajatus siitä, että joku ihminen olisi tahallaan ottanut MJn meiltä pois, että JOS se ihminen ei olisi ikinä tavannut Michaelia niin ehkä hän vielä olisi luonamme?

Jos Elvis ei olisi kuollut silloin, muistaisiko kukaan häntä enää? Jos MJ ei olisi kuollut nyt olisiko hän kuitenkaan ikinä saanut ansaitsemaansa arvostusta? Ehkäpä MJ saa nyt ansaitsemansa arvostuksen? Niinhän se meni van Goghinkin tapauksessa: kukaan ei ostanut tauluja miehen eläessä ja nyt niitä osataan suuresti arvostaa. Näin se menee aina. Mutta tärkeintä on että MJ on nyt paremmassa paikassa turvassa. Tosin lapset ovat ilman isää täällä :(

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä Michael kyllä sai ansaitsemansa arvostuksen jo eläessään, faneiltaan siis.

Kuoleman jälkeen arvostusta on sitten herunut niiltäkin jotka Michaelin eläessä keskittyivät lähinnä miehen ulkonäön ja omalaatuisen habituksen pilkkaamiseen ja taitojenkin vähättelyyn..

Ja saihan Michael aika läjän kaikenmaan palkintojakin, että kyllä hänen lahjansa onneksi jotenkin noteerattiin :>

Surettaa vaan ettei hän itse ole näkemässä millaisen jäljen kuolemansa jätti joka puolella maapalloa, mutta pakko ajatella niin päin että Michael varmasti tiesi että häntä kyllä rakastettiin ihan kauheasti!

Piipa kirjoitti...

Nii, onhan se totta että paljonhan MJ sai arvostusta jo eläissään. Kun itse sitä aikaa ei ole elänyt, niin sitä ei tiedosta. Itse kun muistaa vaan, että suurimman osan omasta fanitusajastani MJtä on aina vain parjattu mediassa.

MJhän aina puhui lämpimästi faneistaan, joten kyllä hän tiesi että me ainakin välitetään :)