maanantai 23. marraskuuta 2009

Michael voitti neljä AMA -palkintoa!

Michael Jackson on voittanut postuumisti neljä American Music Award -palkintoa. Sunnuntaina järjestetyssä gaalassa eniten palkintoja nappasi nuori countrytähti Taylor Swift. Hän sai kaikkiaan viisi palkintoa.

Michael Jackson valittiin vuoden miesartistiksi sekä pop/rock että soul/R&B-kategorioissa. Samoissa musiikkikategorioissa hänen vuonna 2003 julkaistu hittikokoelmansa Number Ones valittiin vuoden albumiksi. Samalla Jacksonista tuli kaikkien aikojen palkituin artisti American Music Awardsien historiassa. Hänelle palkintoja on kertynyt kaikkiaan 23 kappaletta. Sunnuntain gaalassa Michael Jacksonin palkinnot vastaanotti hänen veljensä Jermaine.

Lähde: YLE Uutiset

4 kommenttia:

Piipa kirjoitti...

En nyt oikein tiedä miten tähän pitäs suhtautua... hienoahan se on, että palkintoja tulee postyymisti, mutta olisiko näitä tullut, jos mies ei olisi kuollut? Mutta hyvähän se on, että edes nyt viimein arvostetaan.

Mindra kirjoitti...

Itse olen käsittänyt, että American Music Awardsien ehdokkaat valitaan myyntilukemien perusteella ja nyt Michaelin poismenon jälkeenhän myynti on ollut luonnollisesti huipussa, joten ei mikään ihme, että Michael oli ehdolla.

Mutta tietenkin hienoa, että ihmiset äänestivät Michaelia ja tuli neljä palkintoa!

Anonyymi kirjoitti...

Olisin toivonut tätä hirmuista hypeä Michaelin eläessä.

Love lives forever kirjoitti...

Kyllähän Michael sai kokea todella paljon hypetystä eläessäänkin, arvostusta tuli ja palkintoja sateli 80-90-luvuilla. Silloinkin jo jaettiin kaikenlaisia elämäntyö ym. musiikin legenda -palkintoja. YouTuben palkintogaalavideoista huomaa, että mies oli rakastettu. Hän sai onneksi kokea monia monia onnellisia hetkiä elämässään (tunnustusta, juhlintaa, kaikenlaisia tärkeitä ja mielekkäitä tapahtumia).

Mutta! Sitten tulivat syytökset ja oikeudenkäynnit + keltaisen lehdistön vaino. Fanit pysyivät edelleen tukena, mistä MJ oli aina hyvin hyvin kiitollinen. Mutta ns. suuri yleisö käänsi kelkkansa, mikä ei varmastikaan tuntunut hyvältä. Viimeiset 10 vuotta MJ elikin monien mielestä hiljaiseloa. Tämän vuoksi minustakin tuntuu niin pahalta, ettei Michael ole nyt kuulemassa ja näkemässä tätä nyt maailmalla käynnissä olevaa hehkutusta.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että This Is It-konserttisarja olisi aivan varmasti toteutuessaan nostanut Michaelin taas takaisin huipulle ja kaikkien huulille. Ja palkintoja ja arvostusta olisi ropissut ainakin viimeistään sitten kun nuo tekeillä olleet kaksi levyä olisi saatu seuraavaksi julkaisuun. Ja TII-konserteistakin oli suunnitteilla se oma dvd-taltiointi. Ja tämä Michaelin hyväksymä MJ Opuskin olisi vauhdittanut Michaelin "uutta tulemista". Michael oli kovassa vedossa ja kaikin puolin valmis comebackiin. Uskon, että 2009-10 olisivat olleet Michaelin vuosia ilman tätä kuolemaakin.